Maand ritueel 

Als Heks zult je soms genezingsrituelen uitvoeren voor personen die zelf niet aanwezig zijn. 

Je kunt dan een apart altaar inrichten voor degene voor wie je magie bedoeld is of kaarsen aan hem of haar wijden. 

Begin met twee altaar kaarsen neer te zetten eentje in het noordoosten en eentje in het noordwesten. Steek ze aan. Zet daar nog eens drie rode kaarsen aan de oostkant van je altaar en een oranje kaars in het westen. De rode kaarsen staan voor gezondheid en kracht, terwijl de oranje kaars de weg voor optimisme en bemoediging verlicht. 

Steek de oranje kaars aan en concentreer je op het aantrekken van een goede gezondheid en een goed gevoel voor de zieke. Steek daarna alle drie de rode kaarsen aan en visualiseer dat zijn of haar vitaliteit en energiestroom toenemen. 

Reciteer ondertussen:

Kracht van het licht, 

kracht der liefde, 

Het vuur brandt en wij genezen.


Rituelen helpen bij het maken van overgangen. Verandering hoort bij het leven, maar levert meestal stress op. Dat is zo bij vreugdevolle veranderingen zoals een huwelijk of een geboorte, maar eens te meer bij pijnlijke veranderingen zoals ziekte of overlijden. Rituelen kunnen helpen om opnieuw in balans te komen.

"RITUELEN GEVEN RITME AAN HET JAAR, AAN DE SEIZOENEN, MAAR OOK AAN HET LEVEN: ZE BIEDEN MANIEREN OM OVERGANGEN TE MAKEN"

Het 'nut' hiervan wordt bijvoorbeeld zeer duidelijk bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een aanslag of een ramp. Op die momenten worden heel veel emoties opgewekt: er is onmacht, woede, verlies van vertrouwen in de mens en de wereld. Als een soort emotionele aardbevingen trekken zo'n gebeurtenissen door een gemeenschap en dan moet er puin geruimd worden.

De dingen moeten weer hun juiste plaats krijgen.

Rituele handelingen, van een stille mars tot het leggen van een bloemetje, kunnen hier een bedding bieden om onze gevoelens eruit te krijgen, te delen en zorg te geven.

Overigens, ook bij kleine breuklijnen is dat zo. Bedenk hoeveel mensen verloren lopen tijdens de coronacrisis, omdat rituelen aan het sterfbed of zelfs tijdens de uitvaart sterk beperkt zijn. Nabestaanden blijven zitten met hun zielenroerselen, het verhaal voelt 'niet af'. Uit gemis kan je soms duidelijk betekenis afleiden. Dat geldt ook voor rituelen. Alleen, gaandeweg werden rituelen misschien een beetje slachtoffer van hun 'succes' en nam de nutsfunctie het over.

Zuivering van de Ruimte

Om Enig genezing werk te kunnen verrichten, is het noodzakelijk dat u alle rommel opruimt die eventueel blokkades zou kunnen opwerpen. Verdrijf met het onderstaande ritueel de oude , slecht energie uit uw woning. Trek een thee van ijzerhand en laat hem afkoelen. Doop uw vinger in de thee ne sprenkel hem rond in uw woning. 

Zeg daarbij:
Brouw van ijzerhard een infusie 
Om een huis te bevrijden van rondspokende intrusie. 
Sprenkel de drank rond in huis, van onder tot boven, 
En binnen een handomdraai zijn de spoken naar buiten gestoven!

Brand Daarna een salie en 'wuif' de rook in het fond om uw woning te zuiveren.
Dit wordt 'uitroken' genoemd.
In de opleiding Ghost Hunter/Voodoo Master, worden andere manieren gebruikt om de woning of plekken te kunnen zuiver wat nog sterker is van kracht. Dit komt uit de Surinaamse/Hindoestaanse religie.


Leraar Cindy Arnaz ROSS Teacher


Heb jezelf een ritueel?, of een spreuk dan vind het ROSS leuk om dat van jouw te ontvangen. Deze wordt verloot en voor een maand geplaats op de website en weergeven in de nieuwsbrieven met jouw naam en jouw kunde op het spirituele gebied.

Vul hieronder jouw ritueel in en deel dit met duizenden mensen wereldwijd. 

De rituelen mogen alleen positieve rituelen zijn. (Geen kwade spreuken) Dit kunt u schrijven in het Ritueel. Als het ritueel een groot bestand is dan, kunt u het ritueel uploaden. 

Wij kijken ernaar uit naar uw ritueel.

Elke maand een nieuw Heksen of Sjamanistische Voodoo ritueel.