Maand ritueel

Stress van de dag verdrijven

Bezwering van stress loslaten
Bezwering van stress loslaten

Maart 2023 Nieuw Ritueel

Een Maandag bij Afnemende Maan, direct na zonsondergang, is het ideale tijdstip voor deze bezwering, waarmee u de stress van de dag verdrijft en een kalme week afdwingt. Zalf een witte kaars met acaciaolie (verkrijgbaar bij de meeste kruiden en occulte esoterische winkels) 

Als u niet aan acaciaolie kunt komen, kunt u als lterantief salie, ooievaarsbek of mirteolie nemen. 

Leg een laurierblaadkje, ofwel uit uw specerijpot, vers van een laurierboom, op uw altaar. Zet een lis of leeuwenbek in een schaaltje water naast de aangestoken kaars en spreek hardop uit:

Dit vuur is puur, deze bloem is heilig, dit water is helder.

Deze elementen zuiveren mij.

Ik wandel in het licht en niets kan mij hinderen.

Mijn energie is zuiver, mijn geest is heilig,

mijn wezen is helder.

Deze elementen zijn zuiver in mij.

Het licht schijnt fel in mij.

Zo zij het.


Verbrand het blaadje in de vlam van de kaars.

Adem zesmaal langzaam en diep in. Blaas met de laatste, sterkste uitademing de kaars uit.
Rituelen helpen bij het maken van overgangen. Verandering hoort bij het leven, maar levert meestal stress op. Dat is zo bij vreugdevolle veranderingen zoals een huwelijk of een geboorte, maar eens te meer bij pijnlijke veranderingen zoals ziekte of overlijden. Rituelen kunnen helpen om opnieuw in balans te komen.

"RITUELEN GEVEN RITME AAN HET JAAR, AAN DE SEIZOENEN, MAAR OOK AAN HET LEVEN: ZE BIEDEN MANIEREN OM OVERGANGEN TE MAKEN"

Het 'nut' hiervan wordt bijvoorbeeld zeer duidelijk bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een aanslag of een ramp. Op die momenten worden heel veel emoties opgewekt: er is onmacht, woede, verlies van vertrouwen in de mens en de wereld. Als een soort emotionele aardbevingen trekken zo'n gebeurtenissen door een gemeenschap en dan moet er puin geruimd worden.

De dingen moeten weer hun juiste plaats krijgen.

Rituele handelingen, van een stille mars tot het leggen van een bloemetje, kunnen hier een bedding bieden om onze gevoelens eruit te krijgen, te delen en zorg te geven.

Overigens, ook bij kleine breuklijnen is dat zo. Bedenk hoeveel mensen verloren lopen tijdens de coronacrisis, omdat rituelen aan het sterfbed of zelfs tijdens de uitvaart sterk beperkt zijn. Nabestaanden blijven zitten met hun zielenroerselen, het verhaal voelt 'niet af'. Uit gemis kan je soms duidelijk betekenis afleiden. Dat geldt ook voor rituelen. Alleen, gaandeweg werden rituelen misschien een beetje slachtoffer van hun 'succes' en nam de nutsfunctie het over.

Zuivering van de Ruimte

Om Enig genezing werk te kunnen verrichten, is het noodzakelijk dat u alle rommel opruimt die eventueel blokkades zou kunnen opwerpen. Verdrijf met het onderstaande ritueel de oude , slecht energie uit uw woning. Trek een thee van ijzerhand en laat hem afkoelen. Doop uw vinger in de thee ne sprenkel hem rond in uw woning. 

Zeg daarbij:
Brouw van ijzerhard een infusie 
Om een huis te bevrijden van rondspokende intrusie. 
Sprenkel de drank rond in huis, van onder tot boven, 
En binnen een handomdraai zijn de spoken naar buiten gestoven!

Brand Daarna een salie en 'wuif' de rook in het fond om uw woning te zuiveren.
Dit wordt 'uitroken' genoemd.
In de opleiding Ghost Hunter/Voodoo Master, worden andere manieren gebruikt om de woning of plekken te kunnen zuiver wat nog sterker is van kracht. Dit komt uit de Surinaamse/Hindoestaanse religie.


Leraar Cindy Arnaz ROSS Teacher


Heb jezelf een ritueel?, of een spreuk dan vind het ROSS leuk om dat van jouw te ontvangen. Deze wordt verloot en voor een maand geplaats op de website en weergeven in de nieuwsbrieven met jouw naam en jouw kunde op het spirituele gebied.

Vul hieronder jouw ritueel in en deel dit met duizenden mensen wereldwijd. 

De rituelen mogen alleen positieve rituelen zijn. (Geen kwade spreuken) Dit kunt u schrijven in het Ritueel. Als het ritueel een groot bestand is dan, kunt u het ritueel uploaden. 

Wij kijken ernaar uit naar uw ritueel.

Nieuw heksen ritueel met uitgebreide uitleg.