Elke maand een Gratis Mudra Handen oefening

In de Indiase geneeskunde worden de mudra's vingerhoudingen onder andere gebruikt om op energetische, lichamelijk en psychische basis een evenwicht tot stand te brengen. De mudra's worden in India van meest op leerling overgedragen. De leerling gebruikt de mudra maar alleen de meester weet precies wat daarbij gebeurt. De Ayurvedisch Indiase geneeskunde maakt evenals de Chinese geneeskunde gebruik van de vijf elementen, maar niet in dezelfde vorm. We geven hier maandelijks de verbinding van de Indiase geneeskunde. Daarmee word het mogelijk ze in te delen bij symptomen van ziekten.

Ross Mudra Handen Yoga Opleiding
Ross Mudra Handen Yoga Opleiding

Er bestaat niet één sleutel om de mysteries van India te ontrafelen, een land dat tegelijkertijd zo traditioneel en zo dynamisch, zo anarchistisch en zo boeiend is. Maar mudra, de gebarentaal die wordt gebruikt in beelden, dans en yoga, kan helpen. Met grondbetekenissen in een werkwoord dat zowel reiniging en zuivering als bevrediging en verrukking kan betekenen, wordt mudra in de Indiase retoriek gebruikt om 'de uitdrukking van dingen met de juiste naam' aan te duiden. Meer concreet is een mudra een zegel of een embleem. Als systeem van handgebaren kan het het karakter van een god of godin – of de stemming van een danser – samenvatten in een moment van geconcentreerde symboliek en betekenis.


"No Fear Mudra" Geen Angst Mudra

September Mudra

Bekend als Abhaya Mudra. Een gebaar dat bekend is bij beelden van de Boeddha, maar ook wordt gebruikt door de angstaanjagende hindoegodin Durga terwijl ze naar je kijkt terwijl ze op een tijger rijdt. Het wordt ook vaak gebruikt in het moderne dagelijkse leven – om een menigte of een ongeduldige reiziger te kalmeren.


Ben je geïnspireerd door de Mudra handen yoga dan hebben we ook nog een thuisopleiding.

In de thuisopleiding wordt geleerd hoe je vingerbalans kunt beschikken. Op welke momenten je de vingerbalans dient te gebruiken. Van basis tot gevorderde balans van de vingers. Voor ziekte en onbalans, Hoe mudra's kunnen genezen. Pijn laten verdwijnen. En nog veel meer...

Inschrijven Mudra Yoga Thuisopleiding