Maand Ritueel

Op deze pagina zal je iedere maand een nieuw ritueel vinden. 
Van heksen rituelen tot Voodoo rituelen of Sjamanistische rituelen. 
Bij de beschrijving vind je punt voor punt hoe je het ritueel uit kunt gaan voeren. Neem hier ruim de tijd voor.

Rituelen helpen bij het maken van overgangen. Verandering hoort bij het leven, maar levert meestal stress op. Dat is zo bij vreugdevolle veranderingen zoals een huwelijk of een geboorte, maar eens te meer bij pijnlijke veranderingen zoals ziekte of overlijden. Rituelen kunnen helpen om opnieuw in balans te komen.

"RITUELEN GEVEN RITME AAN HET JAAR, AAN DE SEIZOENEN, MAAR OOK AAN HET LEVEN: ZE BIEDEN MANIEREN OM OVERGANGEN TE MAKEN"

Het 'nut' hiervan wordt bijvoorbeeld zeer duidelijk bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een aanslag of een ramp. Op die momenten worden heel veel emoties opgewekt: er is onmacht, woede, verlies van vertrouwen in de mens en de wereld. Als een soort emotionele aardbevingen trekken zo'n gebeurtenissen door een gemeenschap en dan moet er puin geruimd worden.

De dingen moeten weer hun juiste plaats krijgen.

Rituele handelingen, van een stille mars tot het leggen van een bloemetje, kunnen hier een bedding bieden om onze gevoelens eruit te krijgen, te delen en zorg te geven.

Overigens, ook bij kleine breuklijnen is dat zo. Bedenk hoeveel mensen verloren lopen tijdens de coronacrisis, omdat rituelen aan het sterfbed of zelfs tijdens de uitvaart sterk beperkt zijn. Nabestaanden blijven zitten met hun zielenroerselen, het verhaal voelt 'niet af'. Uit gemis kan je soms duidelijk betekenis afleiden. Dat geldt ook voor rituelen. Alleen, gaandeweg werden rituelen misschien een beetje slachtoffer van hun 'succes' en nam de nutsfunctie het over.

Maandritueel ROSS

Het uitbannen van Tegenspoed

Voelt u zich ook de laatste tijd overweldigd door een reeks ongelukkige gebeurtenissen (probleem met uw werk, financiën, enz), die uw macht te boven lijken te gaan. Ontdoe u zo Snel mogelijk van deze vervelden lasten! Voor deze bezwering hebt u nodig:

Papier, een zwarte kaars, een platte steen met een Holte in het midden (als kaarsenhouder), een pen met zwarte inkt en een "annuleringsstempel" (verkrijgbaar in winkels met kantoor artikelen) 

Zalf nu de kaars met een druppel pepermuntolie. Versier uw altaar met een pioenbloem, de gelukbrengende bloem bij uitstek. 

Tijdstip:

Voor het uitbannen van Tegenspoed is direct na Volle Maan. Schrijf op een stuk perkament of papier waarvan u graag bevrijd wilt worden, dit is uw vrijlatingsverzoek. Schrijf hetzelfde verzoek eveneens op de kaars. Idealiter krast u het in de kaars met de doorn van een roos die u zelf gekweekt hebt. Steek de kaars aan vlak bij een open raam, zodat de negatieve energie uw woning verlaat. Reciteer terwijl de kaars brandt. 

Wassende Maan. Cybele, godin zo wijs,
Met uw hulp geef ik mijn last prijs. 
Op deze avond zo helder verlicht door de maan 
laat ik.....van mij weggaan.


Laat de kaars dertien minuten branden. 

Pak uw stempel en markeer het vel met geannuleerd. Blaas de kaars uit, vouw het vel op (met de vouw naar u toe) en leg het onder de kaarsteen.  Herhaal de dertien daaropvolgende avonden dit ritueel.  Verbrand op de laatste avond, dus aan het begin van nieuwe maan, het vel en begraaf de kaars, de as van het papier en de steen ver van uw woning. Bedank de maan voor de geboden hulp en laat uw tegenspoed gaan. 

Succes 

Leraar Cindy Arnaz ROSS Teacher


Heb jezelf een ritueel?, of een spreuk dan vind het ROSS leuk om dat van jouw te ontvangen. Deze wordt verloot en voor een maand geplaats op de website en weergeven in de nieuwsbrieven met jouw naam en jouw kunde op het spirituele gebied.

Vul hieronder jouw ritueel in en deel dit met duizenden mensen wereldwijd. 

Ps het mogen alleen positieve rituelen zijn. (Geen kwade spreuken) Dit kunt u schrijven in het Ritueel is het bestand groter dan kunt u het ritueel uploaden. 

Wij kijken ernaar uit naar uw ritueel.

Elke maand gratis een nieuw Spiritueel ritueel alleen beschikbaar bij de Online spirituele thuisstudies ROSS.