Uitleg Opleidingen

Voor inschrijven ga naar de link hieronder: 
Sabia Kinderyoga Nederland en België
Sabia Kinderyoga Nederland en België

De Sabia kinderyoga opleiding' is geschikt voor mensen die kiezen om op professioneel vlak kinder-, tiener- en ouder kind yoga aan te bieden. Tijdens deze intense kinderyoga opleiding leer je op een deskundige manier yogasessies voor kinderen van 4 tot 12 jaar samen testellen en aan te bieden. Bij het behalen van je diploma word je erkend als een Sabia kinder yoga docent(e) vanuit de Saarganjobaalja wet. Wat garant staat voor uitermate vakbekwaamheid en professionele begeleiding in kinderyoga.


Psychometrie Parapsychologie Mediumschap
Psychometrie Parapsychologie Mediumschap

De energie van een persoon gaat in een voorwerp (bijvoorbeeld een ketting) zitten als de persoon deze ketting regelmatig heeft gedragen of de ketting voor langere tijd in zijn/haar woning heeft gelegen. Dit heeft alles te maken met "energie".

Elke foto of voorwerp (ook wel inductor genoemd) is omgeven door energie en heeft een "aura". De aura van objecten kan sterk zijn, omdat dit alle invloeden uit de omgeving van de foto/voorwerp automatisch in zich opneemt.

Het is hierdoor mogelijk om informatie te ontvangen over de persoon van wie de voorwerpen zijn middels (helderziende) waarnemingen. Met Psychometrie wordt je stap voor stap opgeleid om energie te kunnen herkennen en te gebruiken bij bijvoorbeeld Mediumschap.


Organisatie Psychologie
Organisatie Psychologie

Wat doet een organisatie psycholoog? 

Uitleg wat een organisatie psycholoog zijn werk doet.

Een organisatiepsycholoog gaat na welke stijlen van leiderschap het meest doeltreffend zijn in een bepaalde werkomgeving. De organisatiepsycholoog onderzoekt eveneens wat voor soort conflicten er in een bedrijf ontstaan en hoe deze opgelost en vermeden kunnen worden. Na het behalen van de opleiding organisatie psycholoog kun je herstructureren voor op de werkvloer of andere prestaties van team. Mensen kun je weer laten samenwerken nieuw inzicht geven zodat, men weer leuk naar het werk zal gaan. Elk mens heeft andere verwachtingen ten opzichte van zijn werk. Elke werknemer moet op de juiste manier aangestuurd worden om hem optimaal te laten meedraaien in de organisatie en daar helpt een organisatie psycholoog bij.


Sjamaan worden met de online thuisopleiding van het ROSS
Sjamaan worden met de online thuisopleiding van het ROSS

Uitleg Sjamanisme: De thuisopleiding Sjamanistische healer die is erop gericht om je alles mee te geven om als Sjamanistisch Healer aan de slag te gaan. De opleiding is daarnaast ook erg geschikt voor mensen die gewoon aan zichzelf willen werken. We werken met de sjamanistische traditie die zeer passend is voor de tijd waarin we leven. Een tijd waarin respect voor het vrouwelijke en de aarde steeds normaler worden. Tijdens de opleiding leer je alle rituelen hoe je deze veilig kunt uitvoeren met andere praktijkoefeningen. Je leert ook hoe je de balans in jezelf en anderen kunt herstellen door gebruik te maken van healen in het Sjamaan met de bijbehorende rituelen. Een opleiding die je verder in de praktijk kunt gaan uitoefenen.


Sociaal Psychologie Thuisstudie ROSS
Sociaal Psychologie Thuisstudie ROSS

Wat houdt sociale psychologie in? Sociale psychologie is de studie naar de manier waarop gedachten, gevoelens en gedragingen van mensen beïnvloed worden door de (fysieke of niet-fysieke) aanwezigheid van andere mensen, de sociale situatie. Sociale invloed ligt ten grondslag aan de sociale psychologie. Wil je meer inzicht in hoe mensen elkaar beïnvloeden? Leren hoe je die kennis gebruikt voor bijvoorbeeld je werk? Ontdekken hoe je goed contact opbouwt? De opleiding Sociale Psychologie geeft je alle handvaten die je nodig hebt om in de praktijk uit te voeren. Waar je ook bent, je staat altijd in direct of indirect contact met andere mensen. Op je werk, binnen je gezin, wanneer je boodschappen doet en zelfs wanneer je alleen een wandeling maakt: anderen beïnvloeden jouw denken, voelen en doen.


ROSS de enige Voodoo Opleider waar je alles leert over de Rituelen en Magie
ROSS de enige Voodoo Opleider waar je alles leert over de Rituelen en Magie

Uitleg Voodoo opleiding.

Dit is een opleiding waar je alles vanuit de oorsprong leert. Wat is Voodoo? Waar komt Voodoo vandaan? Waarom wordt er zo vaak negatief over Voodoo gesproken wordt, terwijl Voodoo zo veel mooie rituelen heeft. Voodoo biedt veel positieve rituelen. Een opleiding waar veel opdrachten, rituelen en symbolen centraal staan. Een echte spirituele kenner kan niet zonder de Voodoo kennis. Na de opleiding ben je geheel tot staat om een zelfstandig praktijk neer te kunnen zetten met de naam Voodoo Master. 


TCM Medicine Thuisopleiding
TCM Medicine Thuisopleiding

Uitleg TCM Traditioneel Chinese Medicine.

Chinese geneeswijzen biedt een groot aantal mogelijkheden om zowel fysieke als psychische ziekten en ongemakken te behandelen. Bij het toepassen van de traditionele Chinese geneeswijzen zul je je behandeling altijd heel individueel op de patiënt af moeten stemmen. Bij TCM zijn namelijk niet alleen de klachten, maar is ook en vooral de persoonlijkheid van de patiënt van groot belang bij de keuze van een therapie.  Elke les bestaat uit meerdere onderdelen. Zo wordt er aandacht besteed aan het ontstaan en de ontwikkeling van de verschillend therapie vormen en hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Tevens is het heel interessant om na te gaan hoe je zelf reageert op de lesstof, want deze is soms heel persoonlijk gericht. De ervaringen die je vanuit je eigen herkenning naar boven haalt, stellen je in staat om later beter te functioneren als tcm arts.


Thuis Cursus Motiverende Gespreksvoering
Thuis Cursus Motiverende Gespreksvoering

Leer hoe je effectief gebruik maakt van diverse beproefde gesprekstechnieken voor in de praktijk of als je psycholoog bent of wilt worden, een thuiscursus waar je naast je werk ook voor privé goed kan gebruiken.

Hoe weet je zeker dat je persoonlijke boodschap goed overkomt? En hoe pak je het aan als je minder leuk nieuws moet brengen? Luister je ook wel goed genoeg naar de ander? Of heb je misschien te weinig zelfvertrouwen om met een ander een goed gesprek aan te knopen? Hoe dan ook, in de cursus gemotiveerde gespreksvoering leer je om helder te communiceren en een prettige en constructieve gesprekspartner te zijn. Vanaf nu zult je zelfverzekerd in elke gesprekssituatie!


Uitleg Mindfulness Master Thuisopleiding

Laat je helemaal onderdompelen in de Mindfulness en leer de enige echte onderwerpen die van groot belang zijn om een echte Mindfulness Master te worden. Je ontvangt de volledige Saarganjobaalja Meditatie Healing Master, en Intuïtieve ontwikkeling, Sjamanisme Master en Mindfulness in één opleiding na het behalen van deze opleiding denk en maak je handelingen zoals een Mindfulness Master doet. In de opleiding kan de intuïtieve ontwikkeling niet ontbreken dit is echt een zeer goede basis om verder te ontwikkelen. Na de intuïtieve ga je vanuit de Mindfulness oorsprong leren en vervolgens ga je na de Saarganjobaalja Master met vervolgens de echte Sjamanistische opleiding met vele verschillende oefeningen en doe opdrachten. Kortom een veelzijdige opleiding waar je vele kanten mee uit kunt.


Tantra Sex ROSS Online Opleiding
Tantra Sex ROSS Online Opleiding

Uitleg Tantra Sex Opleiding

Tantra Sex leert je een bron van gelukzaligheid kan wezen. En als je dat gevonden hebt kun je verder gaan met de daarbij seks waar tantra voor bedoeld is. Tantra Sex vanuit de oorsprong vanuit de OSHO. Tantra Sex en spiritualiteit op bewust wijze uitleven.

  • Volledige aanvullende huiswerkbegeleiding
  • Keuze uit download versie of verzonden papieren versie
  • Gratis drie jaar aanmelding bij internationale beroepsorganisatie
  • Volledige Tantra Opleiding met duidelijke afbeeldingen en oefeningen
  • Binnen paar minuten starten
  • Open boek thuis examen
  • Erkende diploma + certificaat van het SSMHG

Inhoud van de opleiding zie hieronder: 


Opleiding Mediumschap
Opleiding Mediumschap

Uitleg over de thuisopleiding Medium

Mensen die medium zijn, hebben bewust direct contact met de geestenwereld. Maar sommige mensen kunnen vaak ook op een andere frequentie zitten. Medium's die wel degelijk helder voelend en helderdenkend zijn hebben vaak net de juist richting nodig om echt verder te komen op een veilige manier van channelen. Het vak Medium wordt vaak onderschat om goed en veilig met geesten, zielen en donkere energieën te leren herkennen raden we je deze opleiding ten zeerste aan samen met de opleiding intuïtieve ontwikkeling. Een medium kan informatie ontvangen bij volledig of half bewustzijn; het medium is zich dan ten volle bewust van wat er zich afspeelt. Maar zij kunnen ook volledig in trance zijn. Een trance medium wordt bijvoorbeeld tijdelijk 'overgenomen' door de energie van een geest. Als dit het geval is dan weet het medium achteraf niet meer wat er gezegd is. Het ROSS leidt dan ook echt mediums op om veilig en gecertificeerd praktijk te kunnen geven.Uitleg Engelen Therapeut Opleiding

Engelen zijn altijd bij ons, ze zijn de hele dag om ons heen en ons hele leven lang aanwezig. We zijn er zo aan gewend dat we de Engelen niet eens meer waarnemen. Door je weer bewust te worden van wie de Engelen zijn, te weten welke Engelen bij jou zijn, kan je daar verandering in brengen. Zo kun je zelf meer geluk, gezondheid en wat mensen "gelukkige toevalligheden" noemen in jouw eigen leven brengen. Stap voor stap in je eigen tempo leer je wie de verschillende Engelen zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. Door middel van de korte visualisaties en oefeningen kun je gemakkelijk contact maken en zo leren werken met de Engelen.

Inhoud van de opleiding zie hieronder: 


Reiki volledige opleiding ROSS
Reiki volledige opleiding ROSS

Uitleg Reiki Opleiding

Originele Mikao Usui, Reiki Thuisonderwijs met afstandsinwijding

Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Ervaar je spanningen of lichamelijke ongemakken? Of wil je vooral jouw intuïtie versterken en meer gaan leven vanuit je kern? Reiki stelt je in staat om het zelfhelend vermogen in jezelf en anderen te activeren. Je zal meer balans en energie gaan ervaren en je zal leren om dit over te brengen naar anderen.

Reiki 1, Download Versie 125.-

Reiki 2, Download Versie Prijs 125,-

Reiki 3, Download Versie Prijs 250,-

Reiki 1, 2, 3 Volledige opleiding in Download Versie Prijs 425,- + Gratis Reiki E-Book

Reiki 1, 2, 3 Volledige opleiding verzonden in papieren versie Prijs 499,- euro.Inkoop studies van het SSMHG voor het starten voor een eigen Opleiding school voor praktijk of Online.

Wil je ook graag een onderneming opzetten met de inkoop studies van het SSMHG dan biedt het SSMHG diverse studies aan om jouw nieuwe onderneming te beginnen. Voor de éénmalige inkoop kan jouw nieuwe leven beginnen als nieuwe ondernemer, tevens zijn de studies geregistreerd bij de internationale beroepsorganisatie "alles onder één dak". De inkoopstudies voor opleiders is beschikbaar in binnen en buiten land voor meer informatie kunt u hieronder meer informatie downloaden. Wil je toch nog meer informatie of heb je vragen neem gerust contact op met onze klantenservice wij kunnen je verder helpen.


ROSS Ayurveda Thuis Opleiding
ROSS Ayurveda Thuis Opleiding

Ayurveda staat een lang, gezond en gelukkig leven centraal. Om dit te bereiken worden middelen zoals gezonde voeding en een juiste leefwijze ingezet. De holistische benadering van de Ayurveda combineert de kennis van onze eenheid met de wetmatigheden van de natuur. In de Ayurveda opleiding leer je alles over deze uit India afkomstige traditionele geneeswijze. Zo leg jij de kennis om een juiste diagnose te stellen voor jouw cliënten. Dit voor een beter welzijn, duurzame gezondheid, natuurlijke schoonheid en een gebalanceerd leven.


Chakra Yoga Docentenopleiding met Video's
Chakra Yoga Docentenopleiding met Video's

Wat is een Chakra in yoga?

In het Sanskriet betekent het woord "chakra" "schijf" of "wiel" en verwijst naar de energiecentra in je lichaam. Deze wielen of schijven van draaiende energie komen elk overeen met bepaalde zenuwbundels en belangrijke organen. Om optimaal te kunnen functioneren, moeten je chakra's open en in balans blijven. Met de opleiding Chakra Yoga leer je alle yogaoefeningen die bij elke bijbehoren chakra's horen. Je leert hoe je het beste les kunt gaan geven en hoe je lessen in elkaar kunt gaan zetten. Een veelzijdige opleiding leiding waar je werkt aan je persoonlijke geestelijke groei en je lichamelijke persoonlijke ontwikkeling.


Kundalini Yoga Docenten Thuisopleiding ROSS
Kundalini Yoga Docenten Thuisopleiding ROSS

Doe mee met deze geweldige Kundalini Yoga Opleiding voor jouw spirituele avontuur, genezing en verbinding terwijl je met SSMHG-beroepsorganisatie de KYTT Yoga Docentenopleiding compleet voltooit. Je leert vanaf de basis tot Level 3 en kan doorstromen tot het Meesterschap waar we nog dieper op de Kundalini en het leraarschap in gaan. Verder zal je alle originele Kriya's, Mantra's, Meditaties en Mudra's en zoveel meer gaan leren.

Voor de behandelde onderwerpen kan je nalezen in de opleidingsinhoud hieronder. 

De opleiding is ook in het Engels te volgen. 

Saarganjobaalja Meditatie en Healing Master
Saarganjobaalja Meditatie en Healing Master

Saarganjobaalja Healing Meditatie worden is het mooiste en grootste geschenk dat je kan overkomen. Als Saarganjobaalja Master leer je om onvoorwaardelijk van jezelf te houden, en van de wereld. Je blijft actief aan jezelf werken, maar wel vanuit het besef dat je goed bent zoals je bent. Vanuit je verbinding met je spiritualiteit en Saarganjobaalja leer je vorm te geven aan je persoonlijke missie en levenspad.

Tijdens het Saarganjobaalja Master Opleiding geven we je alle handvaten voor het opstarten en begeleiden van een Saarganjobaalja praktijk. Je leert over groepsdynamiek, energie overdracht, inwijdingen geven, onvoorwaardelijk inspireren en ook grenzen stellen en gezonde afstand nemen. Je leert hoe om te gaan met (hoog)gevoeligheid bij jezelf en je cursisten/cliënten. Je ontvangt afstand inwijdingen en natuurlijk begeleiding.


Saarganjobaalja Yoga de yoga vorm die verder gaat dan alleen lichamelijke oefeningen.
Saarganjobaalja Yoga de yoga vorm die verder gaat dan alleen lichamelijke oefeningen.

Saarganjobaalja Yoga is een yoga vorm die ook met Symbolen werkt vanuit de wet van Saarganjobaalja Healing en Masteropleiding. Saarganjobaalja geeft rust, ruimte, creatie, intuïtief groei vermogen, flexibiliteit en zo veel meer. De oorspronkelijke doelen van yoga waren gericht op spirituele ontwikkeling en zelfverwerkelijking. Veel bronnen noemen Moksha (bevrijding) als het uiteindelijke doel. In deze toestand zou de beoefenaar vrij zijn van lijden en zich volledig bewust zijn van zijn hoger bewustzijn. Saarganjobaalja Yoga is een bekende praktijk geworden om allerlei spirituele redenen, maar het succes ervan komt ook voort uit de brede waaier van lichamelijke en geestelijke implicaties en voordelen. Die zijn niet te onderschatten. Als je kiest voor deze prachtige yoga vorm ben je zeer uniek met deze yoga vorm in jouw praktijk.


Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga Docentenopleiding
Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga Docentenopleiding

Met de speciale Kundalini Yoga Zwangerschap docenten opleiding leer je alles over zwangerschap, bevallen, geboorte, wat wel en niet kan tijdens de kundalini yoga. De juiste Kriya's worden gegeven die toegestaan zijn vanaf dat de cliënten zwanger zijn. Het trimester kunnen in verschillende lessen worden gegeven. Tevens biedt de ZYKTT ook nazorg voor de cliënten wat nu en bevallen? Welke oefeningen versterken de bekkenbodem, buik en veel meer na de bevalling. De rol van de partner is ook van groot belang in de opleiding. En nee je hoeft voor de docentenopleiding natuurlijk niet in verwachting te wezen om de juiste Zwangerschap Yoga lessen neer te kunnen zetten. Een veelzijdige opleiding die op lange levensduur echt profijt van kunt hebben.


Stress en Burn out Coach thuis opleiding
Stress en Burn out Coach thuis opleiding

Stress en Burn-out Thuisopleider

We hebben allemaal in ons leven te maken met een hoge stress, druk of nog erger burn-out. In deze opleiding leer je echt alles over deze symptomen. Het is niet alleen oplossingen voor zelf onderzoek maar je wordt ook klaargestoomd om mensen in de praktijk te helpen, hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. 

De druk in de maatschappij of op werk of misschien in het gezin kan groot zijn. Veel adviezen en doe opdrachten en vraag en oplossing komen dan ook ruim aan bod in deze thuisopleiding. 

Inschrijven kan onder de link inschrijven.

Wat er behandeld word in de opleiding kan je hieronder downloaden. 


EFT Therapeut Thuis Online Opleiding
EFT Therapeut Thuis Online Opleiding

EFT Therapie, een therapie die altijd helpt. Helpt bij angst, rouw, verdriet diepliggende pijn en angsten algemeen, relatie of gezinstherapie, seksueel misbruik, fobieën en zoveel meer. Door het kloppen op speciale punten van het lichaam zal de energie weer vrij kunnen stromen en de diepliggende problemen en blokkades doen opheffen. Al na 1 behandeling is dit echt al voelbaar dat EFT geestelijke problemen echt aanpakt.


Opleiding Spiritueel Master
Opleiding Spiritueel Master

Hoe kan je echt spiritueel groeien en master worden.

Je gaat in en diep proces van groeit en ontwikkeling.

Je gaat spiritueel bewust worden in doen en denkpatroon. Je gaat ondergedompeld worden van bewustwording. De volledige masteropleiding is dan ook echt een aanrader.

Met vele visualisatie oefeningen, doe opdrachten, open huiswerkopdrachten en natuurlijk aanvullende huiswerkbegeleiding waar je mee verder kan.

Je krijgt meer zelfliefde en compassie en begrip naar anderen.

Je komt dieper in contact met anderen en je cultiveert meer dankbaarheid in het hier en nu. In de praktijk kan je vele kanten uit.


Dieet Coach Online Thuisopleiding ROSS
Dieet Coach Online Thuisopleiding ROSS

Heb jij het gevoel dat je al jaren aan het worstelen bent met voeding, afvallen, gezond leven en/of je uiterlijk? Dan kan de opleiding Dieet Coach jou hierin zeker helpen. Niet alleen jezelf maar ook in de praktijk kan je na de opleiding je eigen cliënten gaan helpen. Een dieet coach kijkt naar het eetgedrag van mensen en helpt hen deze te veranderen. Niet door ze te vertellen wat ze wel en niet zouden moeten eten. Samen met de dieet coach ga je op zoek naar de echte oorzaak en geef je antwoord op de vraag waarom het niet lukt om gezonde eetgewoonten vol te houden.


Geesten Master opleiding, leer alles over geesten.
Geesten Master opleiding, leer alles over geesten.

Geesten en paranormaal onderzoek.

Deze thuisopleiding is bedoeld om u een dieper inzicht te geven in de wereld van paranormaal onderzoek. Essentieel kenmerken van een paranormaal onderzoek vereisen een voorzichtige benadering ondersteund door wetenschappelijke methodologie. Leer alles over geesten, verschijningen, spokenjacht, onderzoek, beoordeling van bewijsmateriaal en het presenteren van bewijsmateriaal aan uw cliënt. Leer van de beste paranormaal onderzoekers Vlok en Anderson. We zullen de verschillende soorten achtervolgingen bestuderen, een typische casestudy van een "achtervolging", het essentiële onderzoek apparatuur, het onderzoeksproces en hoe om te gaan met de nasleep van een onderzoek.


Kinderpsycholoog worden met de thuisopleiding van het ROSS daar kom je verder mee.
Kinderpsycholoog worden met de thuisopleiding van het ROSS daar kom je verder mee.

Kinderpsychologie is een zeer boeiende en populaire richting. Als je in het onderwijs, de kinderopvang of in de jeugdzorg werkt, krijg je ook te maken met kinderen die al op jonge leeftijd psychische problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan stemmingsstoornissen, angststoornissen en gedragsstoornissen. Deze kinderen hebben intensieve psychologische begeleiding nodig. Het ROSS geaccrediteerde thuisopleiding Toegepaste Psychologie specialisatie Kinderpsychologie en pedagogiek ontwikkel je als een erkende Kinder psycholoog. Ook leer je over het begeleiden van ouders en verzorgers bij de opvoeding van hun kinderen.


Life Coach Thuis Cursus ROSS
Life Coach Thuis Cursus ROSS

Een life coach is iemand die cliënten begeleidt en aanmoedigt bij persoonlijke of loopbaanuitdagingen. Een life coach helpt cliënten om hun uiteindelijke doelen te bereiken. Een life coach kan mensen helpen op verschillende gebieden van hun leven. Maar omdat elk mens anders is, zullen hun doelen dat ook zijn. ROSS leert je stap voor stap hoe je hier het beste mensen in kunt gaan begeleiden. Een life coach is een coach die mensen helpt vooruitgang te boeken in hun leven om meer voldoening te bereiken. Life coaches helpen hun klanten bij het verbeteren van hun relaties, carrières en in het dagelijks leven.


Intuitieve ontwikkeling die je echt ontwikkelt thuisopleiding
Intuitieve ontwikkeling die je echt ontwikkelt thuisopleiding

Vertrouwen op je intuïtie. Het roept vaak vooroordelen op. 'Intuïtie is iets zweverigs, nergens op gebaseerd, een excuus van mensen die hun impulsen of instincten volgen.' Als je het leert ontwikkelen en onderscheiden van andere impulsen, en het bewust kan aanspreken, kan intuïtie echter een krachtige en praktische tool zijn in je leven. In dit geheel blijkt intuïtie het bewustzijn te zijn dat er is zonder dat wij dat beseffen, of waarover we niet kunnen vertellen omdat het bewustzijn is dat geen verbinding maakt met het taalcentrum. Je zou dus kunnen zeggen dat intuïtie het bewustzijn van de niet-dominante hersenhelft is, dat geen toegang heeft tot taal. Dat verklaart dat het leven vol intuïtieve ingevingen zit die vormen van kennis en inzicht laten zien, die niet onder woorden te brengen zijn.


Mudra Yoga Oefeningen Opleiding
Mudra Yoga Oefeningen Opleiding

'Mudra', een Sanskrietwoord, betekent een symbolisch handgebaar dat de kracht heeft om vreugde en geluk voort te brengen. Het is bewezen dat regelmatige beoefening van mudra's niet alleen bijdraagt aan iemands algehele goede gezondheid, maar ook als preventieve maatregel kan worden gebruikt. Het gebruik van mudra's bij het beoefenen van yoga is een krachtig hulpmiddel voor zelfzorg en voor anderen. Bij yoga is het de bedoeling om jezelf naar binnen te trekken. Mudras stelt ons in staat om naar binnen te gaan en onze energieniveaus op te laden. De term mudra is van toepassing op het gebruik van handgebaren tijdens meditatie met specifieke doelen om de energiestroom van je lichaam te kanaliseren. Er zijn meer dan 100 bekende mudra's die door de eeuwen heen zijn ontwikkeld.

Echt een opleiding die onmisbaar is voor de echte yogi kenners.