Ayurveda Recepten E-Book

Ayurveda Recepten E-boek

Een goede gezondheid begint bij de spijsvertering, zo wordt in de Ayurvedische geschriften gesteld. Even belangrijk is een goed functionerende stofwisseling - oftewel, dat onze voeding goed wordt opgenomen. Voeding wordt binnen de Ayurvedische gezondheidsleer zelfs een even grote betekenis toegedicht als geneesmiddelen; het wordt ingezet voor de behandeling en preventie van klachten, en als een waardevol middel om de Dosha's weer in balans te brengen.

De Ayurvedische voedingsleer geeft daarom naast algemene voedingsrichtlijnen ook het advies de voeding af te stemmen op de individuele behoeften, aan de hand van Dosha-type, leeftijd, spijsverteringskracht, seizoen, moment van de dag, omgeving en actuele gezondheidstoestand.

Voedingsmiddelen en smaakrichtingen worden bovendien geclassificeerd op basis van hun effect op de drie Dosha's. Zo is het mogelijk producten gericht in te zetten voor het bevorderen van een gezonde Dosha balans en zeker te stellen dat lichaam en geest optimaal worden gevoed.

29,95 € 55,00 €