Ga wandelen vooral nu in de Herfst

05-10-2023

Voordelen van alleen lopen

Uw schema, voorkeur of specifieke doelen kunnen voorschrijven dat het beter is om alleen te lopen. Hier zijn zeven redenen waarom het in jouw voordeel kan werken om alleen te wandelen.

Kies uw eigen tempo en pad

Het is niet gemakkelijk om in je eigen tempo te lopen als je met iemand anders wandelt. Misschien wilt u uw loopsnelheid op een bepaalde dag verhogen, maar uw wandelpartner wilt niet snelwandelen. Een andere dag geeft u misschien de voorkeur aan een langzamer tempo terwijl uw partner wil racen.

Als je alleen gaat, kun je ook in een opwelling van koers veranderen zonder dat je dit met iemand anders hoeft te overleggen, of dat nu een omweg is om meer te wandelen op een heuvel, je route uit te breiden omdat je je onlangs hebt aangemeld voor een 10 km, of simpelweg de voorkeur geeft aan een nieuw landschap na dagen dezelfde buurtroute lopen.

Stel uw eigen schema in en wijzig het

Misschien geeft u de voorkeur aan ochtenden, na het werk of tijdens de lunch, maar uw wandelpartner heeft de tegenovergestelde voorkeur. Of misschien maakt een grillig werkschema het lastig om samen met anderen plannen te maken. Als u zelf langsloopt, kunt u uw veters aandoen zodra het u uitkomt, zonder dat u op de planning van iemand anders hoeft te wachten.

Als je last heb van overgewicht dan bied wandelen een gezonde sport. Je valt mooi af je hebt afleiding dat je niet aan eten denk en geniet van de omgeving om je geen. 

Het ROSS heeft een Dieet samen met het wandelstappen plan. Het voordeel hiervan is dat je leert anders te eten en je bent fysiek met je lichaam bezig. In het E-book wordt stap voor stap uitgelegd hoe het werkt.

De prijs is 35- euro en binnen enkele minuten meteen beschikbaar in je mailbox. 

Alvast veel plezier.

Als u alleen gaat wandelen, kunt u zich actief concentreren op het verbeteren van uw looptechniek, van de juiste armuitlijning tot het van hiel tot teen op de grond slaan. Het oefenen van deze bewegingen kan pijn na het lopen helpen voorkomen.

Behandel het als een loopmeditatie

Of u nu een uitdagende bergopwaartse training loopt en uw adem moet sparen, of gewoon geen zin hebt om te praten of te luisteren tijdens het lopen, alleen wandelen geeft u de mogelijkheid om u op uw ademhaling te concentreren.

Je kunt nog een stap verder gaan door je stappen te laten tellen als loopmeditatie, vooral als je stressverlichting zoekt.