Eenvoudige manier om te ontgiften

24-04-2024

Eenvoudige manieren om te kunnen ontgiften

-Reinigingskuur

Een van de goedkoopste manieren om ons lichaam van afvalstoffen te ontdoen is de gembertheekuur, afkomstig uit de ayurveda. Hierdoor stijgt je concentratievermogen, de circulatie en de spijsvertering verbeteren, de zoetbehoefte wordt minder en je voelt je vitaler. Hier volgt het recept. Kook 's ochtends ongeveer 1200 cc water. Na 20 minuten giet je de overgebleven liter kokend water in een thermoskan. Voet daar een stukje gemberwortel aan toe 1 a 3 cm, naar behoefte. Gedurende de dag drink je telkens slokjes heet water uit de thermoskan. Als de gember te overheersend wordt kun je er opnieuw water aan toevoegen. Het water moet zo heet zijn dat je het net zoveel dat je een aangenaam gevoel in de maag krijgt. Heb je een keer weerzin tegen het drinken, forceer dan niets. Mocht het water te warm voor je zijn, laat het dan iets afkoelen. Deze thee helpt om de afvalstoffen uit het lichaam via darmen, nieren en huid uit e scheiden. Dit hete water werkt krachtiger dan 1 liter spa blauw on verhit. Tevens wordt de verteringskracht verbeterd en de stofwisselingsenergie vergroot. Wie geen gember kan verdragen kan dit vervangen door geelwortel kurkuma.

In het begin kun je last krijgen van jeuk, misselijkheid, stuwingen in je hoofd of een sort opvliegers. Dat betekent dat er afvalstoffen vrijkomen. Wanneer je last hebt van dergelijke verschijnselen, kun je het water iets meer laten afkoelen alvorens je het drinkt. 

Voldoende water drinken

Zet 's ochtends een grot fles zuiver water in je buur. Als deze 's Avonds leeg is, heb je in ieder geval al 1 liter water op. Let erop dat je ook water bij je hebt als je onderweg bent. Honger wordt vaak verward met dorst. Drink bij twijfel eerst een groot glas water. Doe dat ook bij vermoeidheid. Meestal voel je na vijf minuten al meteen het verschil. 

-Dagelijks bewegen 

-Gezonde voeding

-Visualiseren

Naast diverse oefeningen uit de opleiding Ayurveda kun je veel meer oefeningen en voeding en dranken vinden. Voel wat het nodig heeft. Ruim op wat overbodig is. Dit kun je ook letterlijk doen. 

Een vastenkuur is ook een manier om te ontgiften, maar mensen met dwangmatig eetgedrag raden we het af, omdat de ervaring heeft geleerd dat de kans vrij groot is dat e vervolgens weer doorschieten in extreem eetgedrag.

Hier meer over in de opleiding.Inschrijven: Ayurveda de enige echt opleiding zoals men leert in India.