Afweren van negatieve Energie

29-06-2024

Afweren van het boze oog

Bij dit soort spirituele aanvallen gaat het niet altijd om het bewust uitzenden van negatieve krachten. Het is al voldoende om door een vreemde met een giftige blik te worden aangekeken. De oorzaak kan vaak liggen in gevoelens van jaloezie of haat. Daarbij worden de energieën via de dogen overgedragen. 

Als iemand het slachtoffer van een boos oog is geworden of negatieve energie kan hij dat als volgt waarnemen. Hij voelt plotseling een sterke afname van energie, wat in het uiterste geval tot duizeligheid en bewusteloosheid kan leiden. Of hij wordt misselijk en kan gaan overgeven. Ligt de oorzaak niet in een ziekte en ook niet in bedorven voedsel, dan kan de negatieve energie hierin een rol spelen, vooral sla het slachtoffer vlak ervoor oogcontact heeft gehad. 

Als iemand voortdurend te maken heeft met zulke mensen, bijvoorbeeld op het werk, is het raadzaam een geschikte amulet te gaan dragen. De beste bescherming biedt een grote turkoois, die om de hals gedragen moet werden. Daarbij moet men ervoor zorgen dat de steen regelmatig wordt gereinigd. In het oosten gebruikt men daarvoor een oog van blauw glas, dat als hanger aan een ketting he boze oog moet afweren. Vooral baby's en kleine kinderen, die nog te veel energie ongefilterd opnemen, zijn op die manier te beschermen. Natuurlijk is er ook nog de mogelijkheid tot de tegenaanval over te gaan de veroorzaker rechtstreeks te zeggen dat hij jaloers gevoelens tegen iemand koestert. Dan kan wel verveld overkomen maar de ban is in ieder geval verbroken. 


Wil je meer leren of het afweren van energieën dan is de opleiding Voodoo, of Reiki of Saarganjobaalja Healing Master echt iets voor jou. De vele verschillende rituelen en oefeningen worden in de opleiding Voodoo weergegeven.