Zelfhypnose en Meditatie

30-01-2024
Zoveel positieve manieren ervaren van hypnose
Zoveel positieve manieren ervaren van hypnose

Zelfhypnose helpt je om je negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten. Het kenmerk van hypnose is dat je je aandacht verlegt. En door je ogen te sluiten en te luisteren naar de audio-opname, kun je bemerken dat alles wat anders wordt. Je kunt je dieper ontspannen.

Door het toepassen van zelfhypnose kom je in een vergelijkbare bewustzijnstoestand als wanneer je mediteert. Door meditatie ontstaat een puntige gerichtheid van het denken. Alvorens te leren mediteren is het belangrijk zich te leren concentreren. Als de concentratie bij een onderwerp zoals object begrip of gevoel gericht te blijven, noemen we dit een puntige gerichtheid en spreken we van meditatie in het Sanskriet is dit dhyana. Op het moment dat je je alleen richt op een gevoel van een begrip en het begrip zelf loslaat, spreken we van contemplatie in het Sanskriet samadhi. Contemplatie ontstaat in de stilte op het moment dat de associatieketen doorbroken wordt, het denken wordt dan stilgelegd.

Hypnose om beter te slapen, het kan! Echt waar!!

Hypnose wordt vaak in films voorgedaan als een heel zweverig iets wat je geest zou kunnen besturen. Dit is hypnose echter niet. Je kunt het je voorstellen als een psychologische staat van je aandacht focussen, die gebruikt kan worden om het leven van mensen te veranderen. Verschillende clinici gebruiken hypnose. Deze clinici worden hypnotherapeuten genoemd. Ze gebruiken deze hyperfocus van de aandacht om psychologische maar ook fysieke verandering waar te brengen.

Hypnose wordt zo genoemd omdat het woord afstamt van de Griekse God Hypnose: De God van slaap.

Vandaag kan hypnose gebruikt worden om verschillende condities en aandoeningen te behandelen, waaronder prikkelbare darmsyndroom, pijn, angst en zelfs overgang gerelateerde symptomen. Maar kan het dan ook helpen met het verbeteren van je slaap?

Kan hypnose helpen om beter te slapen?

Ja, het helpt echt!!

Aangezien een vierde van de Nederlanders met slaapproblemen zit is het logisch dat men zich afvraagt of hypnose ook bij slaap kan helpen. In vele studies laten ze zien dat het inderdaad kan helpen bij mensen met ernstige slapeloosheid en voor een toename in diepe slaap kan zorgen.

Hypnose kan dus gebruikt worden om slapeloosheid te behandelen en de symptomen te verminderen. Hypnotherapeuten zorgen ervoor dat je in een staat van ontspanning komt, met betere slaaphygiëne door middel van instructies. Instructies voor betere slaaphygiëne bevorderen rust door de focus te leggen op het verbeteren van de slaapomgeving en leefstijlveranderingen. Dit vertaalt zich dan weer naar betere slaap.

Ook kan hypnotherapie gebruikt worden voor mensen die veel last hebben van nachtmerries, slaapverlamming en slaapwandelen. De studies laten tot nu toe veel goeds zien voor de behandelingen met hypnose. Er is alleen meer informatie en grotere studies nodig om hier echt zeker van te kunnen zijn. Tot nu toe laat het zien dat het kan helpen bij verschillende slaapklachten, en dat er weinig tot geen bijwerkingen bij komen kijken.

Om dieper in te gaan over hypnose houdt dan onze website in de gaten want het is bijna zover de hypnotherapie opleiding is in aantocht.

Hypnotherapie 1 

Prijs Download versie 495,- euro

Prijs Verzonden in Papieren versie 695,- euro.

Met de geaccrediteerde opleiding Hypnotherapie en regressie leer je hoe je verborgen herinneringen en traumatische ervaringen eenvoudig naar boven haalt. Je doet alle kennis en vaardigheden op om bij jouw cliënten ingesleten patronen en negatieve reacties op te sporen en aan te pakken. Cliënten met gedragsstoornissen en geestelijke of emotionele problemen kan je na afronding van de opleiding Hypnotherapie en regressie professioneel begeleiden met hypnose.