Waarom het aanbevelen van TCM?

18-03-2022

Soms is het beter om het farmaceutische medicijn even los te laten. Waarom het aanbevelen van TCM?

TCM werkt beter voor het langere termijn!!

Als uitgangspunt heeft TCM het verkrijgen of behouden van een goede gezondheid.                Het lichaam is uit balans als het ziek is of pijn heeft. Het doel van TCM is dan om die balans te herstellen. TCM heeft een holistische benadering. Dit houdt in dat de mens wordt gezien als één geheel: lichaam, ziel/geest en emotie. De psychische, emotionele en lichamelijke processen van de mens zijn hierbij met elkaar verbonden. Bij de Chinese geneeskunde wordt alles gezien in samenhang met elkaar, in harmonie met de omgeving, en met het ritme van de natuur.

Het ontstaan van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gaat al zo'n 5000 jaar terug . De geneeskunde is gebaseerd op het begrip Qi (chi), dat te vertalen is als energie. Deze energie heeft veel verschillende vormen, zowel in het lichaam als in de ons omringende natuur. De Qi is betrokken bij onze gevoelens, gedachten en ook bij alle fysieke processen van de mens.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt al zo'n 5.000 jaar onafgebroken uitgeoefend. Hiermee is het de geneeskunde die het langst aaneengesloten wordt beoefend in heel de wereld. Dat geeft wel aan hoe goed het werkt! De TCM gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving (natuur) niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte. In gezondheid is de mens dus steeds in balans met zijn/haar omgeving, de natuur, het klimaat, maar ook met zijn emoties. Omdat de omgeving steeds verandert (seizoenen, mooi weer, slecht weer, rust, drukte), moet ook de mens steeds mee veranderen.

Zodra de mens te zwak is om mee te veranderen met bijvoorbeeld het seizoen, ontstaat er een disbalans van het lichaam en kan er ziekte ontstaan. In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden ziektes en gezondheidsklachten gezien als een verstoring van de balans in de energiehuishouding en het functioneren van de organen (Qi) van het lichaam. Deze Qi stroomt via meridianen door het hele lichaam.

Ben je meer geïnteresseerd geworden in het volgen van de online thuisopleiding dan kun je in de hieronder link inschrijven. Na het volgen van de opleiding ben je een erkend TCM doctor en kan je praktijk houden van TCM Medicine en het diagnosticeren van ziektes.

Prijs vanaf 350,- euro